Guilty until proven – Orkater | Sir Duke

Waardering: 4 uit 5.
Foto: Ben van Duin

Regie: Nita Kersten
Gezelschap: Orkater | Sir Duke
Hoofdrollen: Gery Mendes, Francesca Pichel, Dionne Verwey, Patsy Kroonenberg en Abdelkarim el Baz
Speeldata: 30 nov 2019 t/m 06 feb 2020
Gezien: 12 december 2019
Locatie: Meervaart
Taal: NL

De lach

Waardering: 3 uit 5.
de traan

Waardering: 2 uit 5.
De ovatie

Waardering: 4 uit 5.

Overall

Zonder hoge verwachtingen reisden we af naar west om ons te laten verassen, en wat is dat gelukt zeg! Echt een fantastisch verwonderend, verassend en leuk stuk!

Het jaarlijkse schoolfeest is afgelopen, concierge Sharif bekruipt een unheimlich gevoel en besluit terug naar school te gaan om te double checken of alles ok is en ontdekt een lijk. Hij sluit de school af en alle nog in de school aanwezigen zijn vanaf dat moment verdacht. A la Sherlock Holmes probeert Sharif de moord te ontrafelen.

De (live) muziek is vet en de zang van Francesca Pichel is subliem! De muziek, zang, bewegingen en de mega charismatische Gery Mendes vertellen een ritmisch verhaal en langzaam ontdekken we steeds meer en meer en bekruipt ons het gevoel dat we misschien wel niets weten.

Op slinkse wijze wordt het verhaal ineens verweven met gebeurtenissen uit de realiteit, het hele publiek lijkt zich aangesproken te voelen, we worden plots uit ons veilige fictieve verhaal geworpen. De voorstelling maakt ons bewust van onze vooroordelen, hoe onze hersenen en krachten van buitenaf ons beïnvloeden en hoe alles tot elkaar verbonden is op ontelbare manieren.

Minste

Het stuk was echt goed, en wellicht was het wel totaal de bedoeling, maar ineens was het voorbij en het we voelden ons nog een soort van beduusd. We waren onze hersenen nog aan het breken over de gebeurtenissen vlak voor het eind waardoor ze eigenlijk niet het applaus kregen die ze verdienden.

Meest verwonderlijke

Hoe een ogenschijnlijk fictief verhaal ineens verbonden wordt aan actualiteiten, de onthulling van het mysterie komt plots opzetten en alles valt op zijn plaats… of toch niet?


Nieuwsgierig?
Bekijk hier de trailer